Assepoester

Assepoester

De vertelster kijkt in haar eeuwenoude vertelbol en ziet een meisje verdrietig en alleen zitten voor de open haard. Ze wordt gepest door haar oudere zusjes. Samen met de kinderen besluit de vertelster om het meisje te helpen, het meisje heet Assepoester. 

Assepoester is een muzikale voorstelling van “de vertellende piano”. Het verhaal van Assepoester wordt in deze voorstelling als rode draad gebruikt om kinderen op speelse wijze in aanraking te laten komen met klassieke muziek.

De voorstelling bevat veel interactieve elementen om kinderen zo veel mogelijk in het verhaal te betrekken. Zo wordt er gezongen, gedanst en nog veel meer, om zo het verhaal en de ‘klassieke’ muziek te beleven.

Assepoester is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 3. Het verhaal wordt verteld door Ylva Wichers Schreur of Judy Spijkerman en muzikaal begeleid door pianiste Melissa Siemonsma.

Er zijn prachtige tekeningen gemaakt door Ingrid ten Koppel en deze zijn geanimeerd door Arjan Soutendijk. Tijdens de voorstelling worden deze beelden geprojecteerd zodat de kinderen het verhaal nog meer beleven.

Het eerste luister-prentenboek is uitgebracht, gebaseerd op de voorstelling Assepoester. Bij elke boeking op een school krijgt de school een exemplaar. Het prentenboek bevat kleurrijke illustraties gemaakt door Ingrid ten Koppel. Er zit een QR code in het boek dat toegang geeft tot een online platform met muziek en een luisterboek. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Het Cultuurfonds Overijssel, Stichting Het Geesje Poutsma Leen, Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle, Theater de Voorveghter en Studio 9 Zwolle.

Duur: +/- 40 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar  

Aantal: max. 50 leerlingen

Soort activiteit: Eenmalig, voorstelling

Locatie: Op school of een andere locatie