Assepoester.

De vertelster kijkt in haar eeuwenoude magische vertelbol en ziet een meisje verdrietig en alleen zitten voor de open haard. Ze wordt gepest door haar oudere zusjes. Samen met de klas besluit de vertelster om het meisje te helpen, het meisje heet Assepoester. 

 

Assepoester is de eerste muzikale voorstelling van "de vertellende piano". Het verhaal van Assepoester wordt in deze voorstelling als rode draad gebruikt om kinderen in het basisonderwijs op speelse wijze in aanraking te laten komen met klassieke muziek.

De voorstelling bevat veel interactieve elementen om de leerlingen zo veel mogelijk in het verhaal te betrekken. Zo wordt er gezongen, gedanst en nog veel meer, om zo het verhaal en de 'klassieke' muziek te beleven.

Assepoester is zeer geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 4. Het verhaal wordt verteld door kleuter juf Bernadette Siemonsma en muzikaal begeleid door pianiste Melissa Siemonsma.

Vanaf november 2020 spelen we Assepoester opnieuw maar dan in een nieuw jasje. Er worden prachtige tekeningen gemaakt door Ingrid ten Koppel en deze worden geanimeerd door Arjan Soutendijk. Tijdens de voorstelling worden deze beelden geprojecteerd zodat de kinderen het verhaal nog meer beleven.

 

Duur: +/- 45 minuten

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar   

Aantal: Max. 30 leerlingen

Soort activiteit: Eenmalig, voorstelling

Locatie: Op school of een andere locatie